Aber nicht, Herr Karlsson..

Bert Karlsson, är han på riktigt? I hans debattartikel som publicerades på Aftonbladets hemsida idag ondgör han sig över hur exceptionellt lata vi ungdomar i Sverige är idag, som inte jobbar. Problemet med ungdomsarbetslösheten skulle lätt lösas om vi slutade vara så fucking slöa och kräva så sjukligt hög lön trots att vi inte har någon arbetslivserfarenhet. Som exempel drar han upp att när han var ung plockade han minsann bär för att dryga ut veckopengen, men det skulle aldrig dagens ungdom nedlåta sig till (vilket vi borde om det var någon stake i oss). McDonalds i Skara är tydligen också kraftigt underbemannat och det är såklart också på grund av oss ungdomar och vår lathet.

Bert, jag tror att du har missuppfattat någonting, någonstans.

För det första; ungdomsarbetslösheten syftar väl inte till 15åringar som vill ha lite mer i fickpengar? Det handlar väl om vuxna människor som vill ha ett arbete som de kan försörja sig på.

För det andra; har du missat att de utländska bärplockare som är i Sverige för att tjäna lite cash har gjort fucking uppror, just för att lönerna är kassa och det knappt finns ett blåbär att få tag på?

För det tredje; personligen har jag aldrig hört talas om en ungdom som tror att de ska få direktörslön när de kommer helt oerfarna från skolan, däremot tror jag att de kräver en lön som man kan överleva på... vilket inte borde anses vara fel.

För det fjärde; varför ska ungdomar acceptera att de förväntas arbeta för typ 50kr/tim? Våra hyror är precis lika höga, vår mat kostar på öret lika mycket, kläder är inte billigare för att man är 22, hygienartiklar, räkningar, möbler, husgeråd... ingenting av detta är billigare för en ungdom än för en "vuxen", ändå förväntas vi leva på en pissig lön som knappt finansierar hyran, och om vi inte gör det är vi slöa?

För det femte; att McDonalds i din jävla hemstad är underbemannad kan väl inte skyllas på slöa ungdomar? Arbetslösa 43åringar då, ska inte de också söka jobb på donken, om vi förväntas göra det? NEJ just det, donken är ju ett ungdomsjobb... hmmm varför då, Bertan? För att det gång på gång kommer fram att arbetsförhållandena är vidriga, för att timmar man arbetat helt plötsligt stryks från lönen utan anledning? Det skulle ju ingen vuxen acceptera, men är under 26 kan man bli behandlad hur som helst och vara "glad och tacksam" för att man har ett jobb, även om pengarna aldrig räcker till mat sista veckan innan lön trots att man levt på linssoppa hela månaden.

Bert, du är en gammal, äcklig man som är så cynisk att jag kräks lite i munnen varje gång jag hör dig uttala dig eller ser din nuna i tidningen. Usch! Noll av sex dubbeldäckare, kanontrist!

(f.ö - om dagens ungdom nu är så hemsk, vems fel är det? Vem har uppfostrat oss till dessa monster? Ehhhh just det Bertan, det är ju din generation. Starkt jobbat!)

Kommentarer
Postat av: Siri

Öh, jag avskyr Bert Karlsson. Han är äcklig, äcklig, äcklig! Och ännu äckligare är hur han har blivit nån helvetes mysfarbror med hela svenska folket. "Ja, men han verkar väl trevlig och vettig han Bert. Han hade ju det där Fame Factory. Ny Demokrati? Va? Vad är det?"

Äckligt äckligt äckligt och jävligt vidrigt är vad det är.

2010-08-19 @ 16:50:53
URL: http://hellsbells.blogg.se/
Postat av: narin

Jag måste dock hålla med Bert Karlsson en smula. Dagens ungdomar är exceptionellt lata. Det finns inget driv, och jag vet mer än två handfull ungdomar i min närhet som hellre lever på bidrag än tar ett lågavlönat jobb. De vet att de inte får höga löner, och vill därför inte jobba alls. Det suger for sweden.

2010-08-22 @ 17:22:53
URL: http://narin.blogg.se/
Postat av: sonja

Siri: Ja det är det som skrämmer mig, folk har glömt bort att Bert är en gammal bitter nynazist.



Narin: visst finns det lata ungdomar, kanske i större utsträckning nu än förr. Men att dra alla över en kam känns onödigt, och som sagt: med dagens hyror och matkostnader osv osv kan man inte ta ett jobb där man tjänar typ 55:-/tim. Och exemplet med bärplockning är lite löjligt då det handlar om jobb i kanske 1-2 månader, det är inte ett rimligt försörjningsalternativ. Så länge det inte finns ungdomsrabatter på mat och hyror och hygienartiklar kan man inte säga att ungdomar ska nöja sig med en lön som man inte kan gå runt på..

2010-08-22 @ 17:32:20
URL: http://smalm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0