En givande konversation.

Jag: Öh... Sd'are, en liten upplysning bara. Jag ät etnisk svensk, bor i ett extremt invandrartätt område sedan tre år tillbaka. Vet ni hur många gånger jag och mina vänner blivit trakasserade, påhoppade eller blivit illa behandlade för att vi är svenskar? Noll. Ingen gång. Aldrig. Vet ni hur många gånger jag har upplevt obehag ute på krogen när svenska killar tror att man är allmän egendom, tafsar och klämmer, kallar en för mkt otrevliga saker? hundratals gånger. I princip varje utekväll. Men då är det Johan och inte Ahmed som beter sig som ett svin, men det räknas inte i er värld va?

Sverigedemokrat #1: Sonja: Det innebär inte att alla jävlar kan flytta hit!

Jag: Du måste missförstått mig. "jävlarna" i det här fallet är svenskar, och de flyttar inte hit, de föds här.
 
Sverigedemokrat #1: Det stör mig att SD blir kallade nynazister. Vet ni att dom har en JUDE med i partiet? Vad har förresten nazism med debatten att göra överhuvudtaget? Är det någon som har pratat om "judeproblemet" i Sverige här? Idioter!

Jag: Nazism har inte något med judar att göra kompis. Nazism = nationalsocialism. Antisemitism = judehat. Sedan att nazismen genom historien gått hand i hand med antisemitismen är en helt annan sak.

Sverigedemokrat #2: NATURLIGT VIS SÅ ÄR DESSA INVANDRARNA SÅ SNÄLLA OCH TIMIDA!!! DET DU SKRIVER ÄR EN ANING TILLRÄTTA LAGT. MEN DIN POJKVÄN ÄR VÄL ARAB SÅ DU BLIR VÄL FREDAD AV DET SKÄLET? DET ÄR NOG SÅ MEN DET SKULLE DU ALDRIG ERKÄNNA FÖR DU HAR JU RÄTT? OCK ALLA SD HAR FEL??? HOPPAS DU BLIR BERIKAD SÅ DU BLIR NÖJD.

Jag: Wow, man anar att argumenten börjar tryta när du går över till caps för att göra din röst hörd. Min pojkvän (om det nu är relevant i sammanhanget) är etnisk svensk han också, så nej jag är inte "fredad" av den anledningen. Däremot kan det ju ha något att göra med att det faktiskt inte är något fel på invandrare, men det tankehoppet kanske du inte klarar av?

Sverigedemokrat #2: Sorry bruden knappen hade hängt sig, lilla vän tror du att du är någon utmaning?? Jisses....Du! Jag behöver inte stöd från dig ni förortsslödder som inte har någon ambition alls i livet än att tillhöra vänsterpartiet och kanske slå till med en socionom utbildning samt klaga på dem som verkligen gör något sin situation. Klara av är en annan sak än att hålla med.

Jag: Argumentationstekniken är verkligen slående. I ett enda inlägg fick du in härskarteknik, personangrepp och förutfattade meningar. Du är medveten om att du målar upp en bild av mig bara pga jag motsäger mig uppfattningen att det är hemskt för alla svenskar som har "oturen" att bo i ett invandrartätt område. Jag är inte "förortsslödder", är uppvuxen på söder i stockholm. Jag tillhör inte vänsterpartiet. Jag är definitivt inte socionom. Inte många rätt "lilla vän".

Sverigedemokrat #2: Du Sonja när bodde du på söder? Vilket årtionde? Skulle inte förvänta mig av dig, även om jag har rätt, att du skulle erkänna det? Bara att bo i förorten bland invandrare säger mig att du inte har någon ambition och det räcker för mig.

Jag: Lilit, jag förstår inte riktigt vad du menar. Vad ska jag erkänna? Jag är född på 80talet så jag bodde på söder på 80, 90 och 00talet vad nu det har med någonting att göra. Att jag bor i en förort har inte ett dugg med mina ambitioner att g...öra, och jag kan inte för mitt liv förstå varför du blir så arg. Är det för att jag faktiskt har erfarenheten av att ha bott i ett invandrartätt område i tre år, och därför i ett enda slag krossar dina argument om hur vidrigt hemskt det är bland dessa invandrare? Du säger att det är så hemskt med mångkulturen, men vad har du själv för argument för detta, mer än youtubelänkar och personangrepp?




Alltså, jag blir lite mörkrädd

Kommentarer
Postat av: narin

Haha, fan vilka idioter det bor i vårt land. De är de största problemen, inte invandrarna.

2010-08-22 @ 17:15:56
URL: http://narin.blogg.se/
Postat av: Annelie

kan vara så att jag kommer ha mardrömmar inatt. det finns alltså människor som faktiskt tycker och tänker såhär. jag trodde dom var utdöda och bara fanns på zoo.

2010-08-22 @ 17:29:11
Postat av: sonja

Nu fick jag visst inte med den första kommentaren, där det stod att vi som är för mångkultur borde testa att bo i ett invandrartätt område innan vi uttalar oss. Vilket är synd, för då hade det framgått tydligare hur roliga de är, när de först säger att jag ska bo i ett ghetto och när jag gör det så är jag ett förortsslödder. Vore det inte så hemskt, vore det nästan lustigt.

2010-08-22 @ 17:37:32
URL: http://smalm.blogg.se/
Postat av: Therese

Sonja. Jag älskar dig!

2010-08-22 @ 19:49:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0