Ja till... vems liv?

Vet ni vad jag tycker är obehagligt? Abortmotståndare.
Alltså, jag förespråkar verkligen inte abort som någon sorts preventivmedel - jag är helt och hållet emot folk som har sex utan minsta ansvarskänsla. "Oh shit, ingen kondom.. äh skit samma, jag kan ju alltid göra abort" - en sån mentalitet är fruktansvärt ansvarslös och tyder på att man kanske inte är mogen att överhuvudtaget ha sex.
I många fall är beslutet att göra abort inte alls självklart, och det är ett val man får leva med i resten av sitt liv. Det finns nog ingen som tar särskilt lätt på ett sånt beslut.
Däremot kan jag inte förstå hur man kan vara emot abort helt och hållet. Oönskade graviditeter händer, olyckor händer, övergrepp händer. Är det då inte en kvinnas rätt att välja om hon kan ta ansvar för ett helt nytt liv eller inte? (eller om mannen är närvarande - kvinnans och mannens rätt?)
"Det är bättre att adoptera bort ett barn än att göra abort, ett barn är alltid önskat av någon." - Nej. Det är inte korrekt. Om så vore fallet skulle inte vår värld vara överfull av oönskade barn, barn på barnhem som aldrig får komma till en riktig familj.
Jag kan faktiskt inte förstå tankegången. Alla har rätt till ett liv? Ja - men om man då inte tillåter en kvinna att göra abort, då har ju hon faktiskt inte rätt till sitt liv längre. Då sätter man ett ofött foster framför mamman, hur rimmar det med "ja till livet"?
Betänk: en tjej ~15 år har haft sex med sin pojkvän. Någonting gick snett så trots att de skyddat sig visar det sig att tjejen blivit med barn. Hur kan någon ens överväga tanken på att hon inte skulle ha rätt att ta bort barnet? Hon är ju bara ett barn själv! Visserligen finns det säkert exempel på så unga människor som är fantastiska föräldrar, men i de flesta fall är man inte kapabel till att ta ansvar ens för sitt eget liv i den åldern.

Nu förespråkar jag inte bara rätten till abort för unga kvinnor. Alla kvinnor, i alla livssituationer måste få ha det valet. Man kan vara 35 år och inte känna sig redo att ha barn. Man kanske inte ens vill ha barn - någonsin.
Om man varit med om ett övergrepp och blivit gravid, är det inte ännu ett övergrepp att tvingas föda barnet?

Abort är i vissa fall det enda ansvarsfulla att göra om "olyckan varit framme". Ett foster (eller ett embryo) är inte likställt med ett barn. Ett foster kan inte ha samma rättigheter som dess mor.

Sen är det lite lustigt att de värsta abortmotståndarna även är emot preventivmedel.. hur tänkte de då?

Kommentarer
Postat av: Angel

Ha, precis vad jag har gått igenom just nu, stötte på en anti människa som kallade det feministiskt skitprat att kvinnorna skulle ha rätten att döda foster bara för att det är deras egna kroppar... Vad svarar man på sånt liksom. Paw!!! Smäll över ögat kanske???

2010-07-21 @ 23:39:18
Postat av: sonja

hahaha, "bara för att det är din egen kropp kan du ju inte gå runt och tro att du får bestämma över den!"

nä juste... glömde :(

2010-07-22 @ 17:21:06
URL: http://smalm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0