Att Älska: eller en saga om en vän.

1989:
Det var vår. Aprilsolen sken, men om detta visste kvinnan ingenting. Hon låg och vred sig i smärta, förbannade sin man och sin egen idioti. Barn, vad ska man med dem till? De kostar bara pengar. De är inte ens söta, och skriker gör de.
Men kvinnan kämpade på. Det var lite sent att ångra sig nu...

2006:
Det var sensommar. September var här, och Sverige skulle snart gå till riksdagsval. Barnet, som då orsakade kvinnan så mycket smärta, fick namnet Narin och hade nyss fyllt 18 ,och skulle äntligen få rösta för första gången. Hon hade bestämt sig, Vänsterpartiet var det enda alternativet. Men så såg hon en affisch. Ett namn. Ett skalligt mumintroll. Narin, som alltid varit känd för sin taskiga smak, föll som en fura och alla ideal kastades över axeln. "Jag ska bli kapitalist! Jag ska bli borgare!" tänkte hon, och lade sin röst på Moderaterna, för mannen hon sett var Moderaternas partiledare och så gullig att hon inte kunde tänka sig en bättre present till honom än sin röst. Sin första röst. Sin oskuld, så att säga, gav hon Moderatledaren - och, skulle det visa sig, Sveriges näste statsminister.

2007:
Det var tidig vår. Narin hade, trots sina borgartendenser, gått och blivit emo - i alla fall till musiksmaken sett. Håret, svart av naturen, har aldrig behövt färgas för att passa looken. Denna vår skulle Narin se ett av sina favoritemoband på Arenan i Stockholm, och som född och uppvuxen i Kristinehamn räknas detta till ett av livets stora äventyr. Eftersom hon på den här tiden inte ansåg att man behöver duscha speciellt ofta, och att frostskador på tårna är fullt naturligt, bestämde hon sig för att köa till konserten. "Spelar favoritbandet så ska man stå längst fram" skrek Narin när hon tjatade på sina föräldrar för att få åka. Tårarna sprutade, och föräldrarna bevekade sig. "Men i huvudstaden knarkar alla, kom ihåg det. Akta dig för att prata med knarkarna!" var de sista förmanande orden hon hörde innan hon glatt hoppade på första bästa tåg till Stockholm. Väl på plats utanför Arenan möttes hon av en syn hon sent skulle glömma. Längst fram i kön satt redan någon. "En ängel..." viskade hon för sig själv. Chockad, för hon trodde inte på gud eller övernaturligheter, (förutom zombies och vampyrer, men det vet ju alla att det inte är övernaturligt utan bara en bomb som väntar på att brisera), men hon var helt och hållet redo att ändra uppfattning när hon såg den tjejen längst fram i kön. "Jag måste prata med henne, se om en så fantastisk uppenbarelse kan vara på riktigt" tänkte Narin, och satte sig ner och prestenterade sig blygt...


2008:
Narin hade utvecklat en stark vänskap med den änglaliknande varelsen från konserten 2007, som lystrade till det gudomligt vackra namnet Sonja. Trots att Sonja till utseendet verkade vara från himlen sänd, visade det sig ganska snart att hon snarare kom mer söderifrån. Narin älskade Sonja, och hon trodde nog att det var besvarat. Mor och fars rädslor över storstadsungdomarnas dåliga inflytande hade till viss del infriats, även om Sonja inte var knarkare. Hand i hand gick de genom livet, på konserter och evigt pratandes om pojkar, män och allt däremellan. De vackraste stunderna i Narins liv spenderades i sällskap med Sonja.

De svarta månaderna:
Narin flyttade till Shanghai. Kvar lämnade hon halva sitt hjärta, och med sig tog hon halva Sonjas. Ingen av dem upplevde en enda sekund av riktig lycka förrens de var återförenade igen.

2010:
Det var sensommar. Än en gång var Sverige på väg mot riksdagsval, och eftersom moomintrollet fortfarande var moderatledare fick de än en gång Narins röst. Sonja, som inte alls var imponerad av skalliga män utan hellre såg på smarta kvinnor med strikt klädstil och ovårdade karlar som inte sett en stylist på flera decennier, höll inte med Narin. Men deras vänskap byggde på annat än politik, och de fann gemensamma ståndpunkter som de faktiskt kom överens om när det skulle pratas politik. De var nu oskiljaktiga, som ler och långhalm, och ett levande bevis på att äkta kärlek är starkare än ideologi. Då Narin fortfarande inte hade tagit sitt förnuft till fånga och flyttat till Stockholm kunde de inte ses så ofta, men det stärkte bara känslan av att deras vänskap var stark och värd att lida för.

2014:
Återigen gick Sverige till val. Sverigedemokraterna fick 15% och Narin och Sonja gav upp hoppet om sitt hemland och blev exilsvenskar i en by utanför Oxford. Narin, som den superhjälte hon var, sköt älgar och andra lustiga djur på löpande band medans Sonja pysslade i trädgården. De blev nunnor, och levde platoniskt lyckliga i alla sina dagar.

- THE END -

Kommentarer
Postat av: narin

DET ÄR DET VACKRASTE JAG LÄST I MITT LIV! JAG ÄLSKAR DIG SONJA! OCH CAPS LOCK! OCH VÅRA FRAMTIDSPLANER! <3333

2010-10-11 @ 22:07:14
URL: http://narin.blogg.se/
Postat av: Natalie.

SONJA DU BORDE SKRIVA EN OM MEJ OCKSÅ, SNÄÄÄÄLLA! :D (JAG GILLAR OCKSÅ CAPS)

2010-10-19 @ 20:22:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0